Jan Skála veze ze Španělska deváté místo

Jan Skála se svým spolujezdcem Jiřím Skořepou se v barvách KOWAX racingu učastnili španělského závodu Rally Tierras Altas de Lorca. Honzovi s JIrkou se na šotolinovém povrchu dařilo zajíždět časy v TOP 10 absolutního pořadí. V cíli z toho bylo nakonec velice pěkné 9. místo.

 

Vlčák i ve virtuálním světě

Pokud jste fanoušci rallyových her, konkrétně nejnovějšího dílu od studia Kylotonn s názvem WRC Generations, tak Vás jistě potěší Vlčákův skin v letošních barvách. Velké poděkování patří panu Lukáši Feixovi, který design vytvořil na vůz Hyundai I20 N Rally2 a je volně stažitelný přímo ve hře. Přejeme hodně zábavy :).

Vlček na Valašce sedmý, Černý nedokončil

Martin Vlček na úvod sezóny začal v okolí Valašského Meziřící volněji, protože se chtěl vyvarovat karambolu, jako v loňském roce. Během soutěže postupně zrychloval, blýskl se hlavně na rychlostní zkoušce Vidče, kde v obou průjezdech zaznamenal 5. čas absolutně. V cíli z toho nakonec bylo sedmé místo absolutně. V bodování českého mistráku dokončil dokonce o dvě příčky lépe.

Jeho týmový parťák Jan Černý, při své premiéře za volantem Hyundaie na tom byl ještě lépe. Pravidelně se mu dařilo zajíždět časy v první pětce, což pro mnohé bylo možná překvapením. Bohužel na přejezdu na start RZ 12, Honzovi na autě praskl výfuk a do kabiny šlo hodně kouře. Z obavy, že by automobil začal hořet se posádka rozhodla dále nepokračovat. Dodejme, že Černý se tou dobou pohyboval na 4.místě absolutně.

Honza Černý na Valašce s Hyundaiem

Velice milé překvapení čekalo na fanoušky při pohledu do seznamu přihlášených na Valašskou rally. A to v podobě jména Honzy Černého, který u nás více jak rok nestartoval, navíc je přihlašeny s Hyundaiem I20 N Rally2 z dílen Kowax Racingu. Pro domací Valašku má tedy "Vlčák" nového týmového parťáka. Design najdete ZDE

II. Rally Monte Komvet ovládl Vlček

V rámci dalšího testování před sezónou zavítal Martin Vlček tentokrát do Kopřivnice na Rally Monte Komvet, které jednoznačne ovládl. Výsledek však nebyl podstatný. Po nevydařeném rakouském výletu bylo potřeba pořádně otestovat auto, navíc se zkoušely různé možnosti nastavení tlumičů. Vše nejspíš fungovalo tak jak mělo, protože po sobotním dni byl na Martinově tváři vidět úsměv a spokojenost celého týmu.

"Vlčákova" neúspěšná zahraniční mise

Posádka KOWAX racing teamu Martin Vlček s Jakubem Kunstem se vydali v rámci předsezóního testování k našim sousedům do Rakouska na krásnou 4. ARC Blaufränkischland Rallye. Soutěž charakterově podobná naší Rally Hustopeče nabízela rychlostní zkoušky mezi vinicemi s množstvím šotoliny. Bohužel černožlutý Hyundai zastavila hned v úvodu soutěže technická závada. Cca pět set metrů po startu první rychlostní zkoušky vypovědělo službu turbo. To způsobilo okamžitou ztrátu výkonu a následný bílý oblak dýmu za autem, což znamenalo okamžité odstoupení. Další soutěží pro Martina Vlčka bude na přelomu března a dubna ryze domácí KOWAX Valašská rally, která bude úvodním podnikem MČR v rally.

Nový design pro sezónu 2023

Letos "Vlčáka" budeme moci vídat na tratích českého mistráku a sprintrally v tomto novém, slušivém kabátku.

Sezóna 2023 pro Martina Vlčka začala testováním v Kopřivnici

I když do startu Valašské rally ještě zbývají necelé dva měsíce Martin "Vlčák" Vlček neulehl k zimnímu spánku, ale pečlivě se připravuje na novou sezónu. Se svým novým spolujezdcem Jakubem Kunstem využili testování k pilování rozpisu a celkové souhře v závodním voze. Vzhledem k ryze zimním podmínkám si vyzkoušeli u nás nevídanou věc a to jízdu na šotolinovém podvozku a kolama s hroty. Absolutní vítězství v sobotním II. Rentor Racing Cupu 2023 bylo jen očekávanou a sladkou tečkou na závěr.

První podnik roku 2022

Máme za sebou první  podnik Rentor Racing Rally Cup, který se odehrál na konci ledna v Kopřivnici. Ze sněhové i asfaltové zkoušky se Vlčák s Markétou Skácelovou doklouzali rovnou na bednu na nejvyšší stupeň! Fotogalerie zde

První letošní test s Tomem Kristenssonem

V Tatře polygon proběhl první test se švédským závodním jezdcem Tomem Kristenssonem. Navštivte také naši video-galerii.