Vrchol domácí sezóny zhatila havárie

Jak už bývá zvykem vrcholem domácí sezóny je slavná "Barumka". Barum rally už dlouhá léta patří kromě MČR i do kalendáře ERC (mistrovství evropy) a je známo, že se tady vždy sejde silná konkurence. Letošní ročník nebyl vyjímkou, spíše naopak. Diváci se mohli těšit na téměř kompletní evropské pole v čele s bývalými továrními piloty Paddonem a Ostbergem.

Martin Vlček v nabité konkurenci vyrazil čelit náročným rychlostním zkouškám, které byly okořeněny úmorným počasím se startovním číslem 22. I přes svoji tradiční, divácky velice oblíbenou jízdu bokem zajížděl pravidelně časy v nejrychlejší dvacítce absolutního pořadí. Konzistentní tempo přineslo své ovoce a v průběhu nedělní etapy přišel posun na patnáctou pozici.

Osudnou se bohužel stala závěrečná rychlostní zkouška tzv. Power stage. Při průjezdu kamenolomem vznikl pomalý defekt levého předního kola, který se projevil v první pravotočivé zatáčce cca o 500 metrů později. Auto nezatočilo, následoval výlet mimo trať a bohužel předčasný konec soutěže. Martinovi Vlčkovi v tu chvíli chybělo do cíle soutěže pouhých šest a půl kilometru a pohyboval se na průběžném třináctém místě v bodování ERC.

KOWAX Racing opět na CNN Prima NEWS

Tomáš Hauptvogel s Matějem Rychlým byli 25.července opět hosty pořadu Nový den na kanálu CNN Prima News. Rozpovídali se tentokrát o právě odjeté 42. SILMET Rally Příbram.

Černý vyhrál v Příbrami systémem start-cíl

Příbramský pilot Jan Černý se zapůjčeným vozem z dílen týmu KOWAX Racing si podmanil 42. SILMET Rally Příbram. Vyhrál všech osm rychlostních zkoušek. Jezdecké schopnosti Černého ve spojení s Hyundaiem I20 N Rally2 se ukázaly, jako skvělé spojení a v cíli z toho byl téměř dvaceti sekundový náskok.

Vlčák v Příbrami těsně pod stupni vítězů

Po neúspěšné Plzeňské rally chtěl Martin Vlček hlavně nasbírat nějaké body do hodnocení Poháru P2+. V Příbrami se však sešla silná konkurence v čele s týmovým parťákem Černým, vedoucím mužem poháru Štajfem, či úřadujícím Německým mistrem Geipelem. Vlčák se nenechal zahanbit a kromě tradične divácky oblíbených průjezdů bokem se blýskl i druhým časem v závěrečné rychlostní zkoušce 0,5 sekundy za vítězným Černým. V cílí z toho byla sice nepopulární bramborová pozice, ale původní plán zisku bodů se podařil.

Z "pekelné" Bohemky i přes defekt šesté místo

Jubilejní 50tý ročník známé Bohemia Rally v okolí Mladé Boleslavi byl letos okořeněn startem dvou vozů poslední specifikace WRC. Kromě silné konkurence a klasicky náročných rychlostních zkoušek na Boleslavsku se posádka KOWAX Racing týmu musela vypořádat i s horkým letním počasím přesahujícím ve stínu 30 stupňů Celsia. Martin Vlček se ukázal ve skvělé formě a standartně zajížděl časy v nejrychlejší desítce celkového pořadí. Bohužel se mu na poslední rychlostní zkoušce nevyhnul defekt pravé přední pneumatiky, který způsobil časovou ztrátu. Šesté místo v bodování MČR však uhájil a tak si opět odváží slušnou porci bodů do celkového hodnocení. 

Z moderátorů jsou závodníci

Posádka KOWAX Racingu Tomáš Hauptvogel s Matějem Rychlým se v pořadu Nový den na CNN Prima News rozpovídali o svých zážitcích z právě odjeté LAK RACING Rallye Plzeň. 

Plzeň s hořkou příchutí

První červnová sobota se jela XVI. LAK RACING Rallye Plzeň, která byla druhým podnikem kalendáře jednodenních soutěží. Slunečné počasí přilákalo k tratím množství fanoušků, kteří mohli posádku KOWAX Racingu sledovat se startovním číslem 1. Slibně rozjetý závod na medailových pozicích bohužel zhatila velká časová ztráta v podobě defektu už ve třetí rychlostní zkoušce. Po konzultaci s týmem v servisní zóně se Martin Vlček rozhodl zbytek závodu zkoušet různá nastavení vozu včetně jiných pneumatik. Při pohledu na výsledky z páté a šesté rychlostní zkoušky by se dalo říci, že začal stíhací jízdu, tu však zastavil stávkující motor v předposlední zkoušce. 

 

Vlčák v Českém Krumlově na bedně

Pořadatelé jubilejního 50. ročníku Rallye Český Krumlov pro posádky připravili zajímavou trať se spoustou změn. Náročnost soutěže dokazuje hned několik odstoupení předních posádek ze startovní listiny. Pro jezdce KOWAX Racingu Martina Vlčka byl letošní Krumlov trápení od začátku až do konce. Hned na první rychlostní zkoušce se objevily technické problémy s motorem, které se bohužel nepodařilo odstranit a gradovaly během célé soutěže. V sobotu se navíc přidaly problémy se zaseklým plynem. I přes všechny potíže se Martinovi podařilo auto dovést do cíle a v Jelení zahradě vystoupat na stupně vítězů v podobě druhého místa v European Rally Trophy za Janem Kopeckým.

Posádka Kowax Racing hosty v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS

Tomáš Hauptvogel se svým spolujezdcem, moderátorem CNN Prima NEWS Matějem Rychlým byli dne 8.5.2023 hosty v pořadu Nový den. Divákům zde představili tým Kowax Racing a nechali je nahlédnout do zákulisí rally.

Kopná odstartovala sezónu Rallysprint série

Jak už bývá zvykem, první květnovou sobotu odstartovala i letošní Rallysprint sérii Kopná v okolí Slušovic. Harmonogram soutěže na poslední chvíli doznal změn a tak na soutěžící čekalo osm náročných úseků známých především z Barum rally. Kvalitu startovního pole doplnily zahraniční posádky bodující do Slovenského mistráku. I přestože volba gum nebyla vždy zcela ideální podařilo se Martinovi Vlčkovi na všech rychlostních zkouškách zajet čas v TOP 5 celkového pořadí. V cíli soutěžě, tak na něho čekala slušná porce bodů za 4.místo v bodování P2+.