Mikulášská nadílka se tradičně rozdávala ve Slušovicích

Tento volný podnik na závěr rallyové sezóny každoročně navštíví tisíce diváků. Letošní tratě navíc zkomplikovalo místy husté sněžení a velice zrádných míst, kde k chybě nebylo daleko. Martin Vlček se s náročnými podmínkami popasoval bravurně a v cílí bral druhé místo pouhých 1,2 sekundy za vítězným Bisahou.

Vsetín rozhodl o vítězi Poháru 2+

Až závěrečný podnik letošní Rallysprint série rozhodoval o celkovém vítězi v Poháru 2+.

Matematika byla v případě Martina Vlčka jednoduchá, musel by navázat na dvě předchozí vítězství, pokud by se tak nestalo Vojtěch Štajf nemusel závod ani dokončit. Kromě boje o titul diváky přilákala i hvězda světového formátu Angličan Gus Greensmith, bodující pouze v Poháru pořadatele a vítěz posledních dvou ročníků Adam Březík.Nutno podotknout, že o mistru v Poháru 2+ rozhodl pravě letos sporadicky startující Březík. Martin, vědom si kvalit svého soupeře zbytečně neriskoval a chyběla mu tak dostatečná motivace v boji.

Greensmith ukázal své kvality a vyhrál, následoval Březík. Třetí skončil Štajf a mohl se tak radovat ze zisku titulu. Na čtvrtém místě dokončil Vlček se ztrátou 6,6 sekundy na třetí místo.

KOWAX Racing na CNN Prima NEWS

Závěrečný podnik Rallysprint série zhodnotila posádka Tomáš Hauptvogel s Matějem Rychlým. 

 

Vlčák překvapivým vítězem Rally Morava

Na předposledním podniku Rallysprint série se objevila ve startovní listině zajímavá jména, jako Mareš, Cais, Černý. I přesto vstupoval Martin Vlček do soutěže s jasným cílem, zabránit korunovaci průběžně vedoucího muže seriálu Štajfa.

V okolí Štenberka v sobotu vydatně pršelo, což jen zvýšilo náročnost a záludnost místních zkoušek. První sekce se nesla v duchu předpokladů a o vítězství se tahal Cais s Marešem, následovaný dvojicí Štajf, Vlček. Pražský pilot měl po třech rychlostních zkouškách na Martina náskok tří sekund. 

Pohroma favoritů, i tak by se dala nazvat poslední rychlostní zkouška. Vedoucí dvojici totiž postihl defekt a následná časová ztráta. Z vítězství se nakonec radoval Martin Vlček, který v závěru soutěže předvedl úžasný výkon a svému největšímu rivalovi v poslední zkoušce nadělil rovných deset sekund. 

Dodejme, že pro Martina to bylo celkové vítěžství téměř po šesti letech a věnoval ho své nedávno zesnulé psí partačce.

Nový den na CNN Prima NEWS

V pondělí 2. října byla posádka KOWAX Racingu Tomáš Hauptvogel s Matějem Rychlým opět hosty pořadu Nový den na CNN Prima NEWS. Své dojmy tentokrát prozradili o právě odjeté Rally Morava.

Sezóna PSG Mistrovství České republiky zakončena v Pačejove

Jak už bývá zvykem posledním podnikem "velkého mistráku" je INVELT Rally Pačejov v okolí Horaždovic. Letos se jelo netradičně v půlce září, a tak na posádky kromě náročných rychlostních zkoušek čekalo i slunné počasí. Z tradičných účasníků PSG Mistrovství České republiky chyběl jen Adam Březík. 

V pátek se jel shakedown, kde Martin Vlček zajel čtvrtý čas. Ve večerních hodinách byl na Horaždovickém náměstí pro vybrané posádky připraven slavnostní start, který je vždy obklopen velkou masou fanoušků.

Sobotní první etapa nezaznamenala nic neobvyklého o vítězství se přetahoval Kopecký s Pechem, následovaný Stříteským. S menším časovou ztrátou následovalo klasické trio Cvrček, Jirásek, Vlček. Neděle se nesla ve stejném duchu. Bohužel na desáté rychlostní zkoušce posádka KOWAX racingu lehce chybovala a vznikl menší časový odstup na posádky před nimi. V cíli soutěže z toho bylo páté místo v bodování PSG MČR. V celkovém hodnocení za rok 2023 skončil Martin šestý.

Vlčák si spravil chuť vítězstvím ve Vyškově

Po nehodě na Barum rally vůz Martina Vlčka ještě nebyl ve stoprocentní kondici, a tak byl nucen sáhnout po novější specifikaci Hyundaie. S novou technikou a nezvyklými barvami na autě se Martin sžil velice rychle a odprezentoval se nejrychlejším časem na shakedownu. Rychlost mu nechyběla ani v závodě. Svého největšího letošního rivala Štajfa pokořil na všech měřených úsecích. V cíli se Martin Vlček radoval z vítězství v Poháru P2+ a celkově druhého místa, když nestačil pouze na rakušana Neubauera.

Moderátor v roli navigátora

V úterý 5.9.2023 jsme mohli opět vidět posádku KOWAX racingu, jako hosty v pořadu Nový den na kanálu CNN Prima NEWS. 

Vrchol domácí sezóny zhatila havárie

Jak už bývá zvykem vrcholem domácí sezóny je slavná "Barumka". Barum rally už dlouhá léta patří kromě MČR i do kalendáře ERC (mistrovství evropy) a je známo, že se tady vždy sejde silná konkurence. Letošní ročník nebyl vyjímkou, spíše naopak. Diváci se mohli těšit na téměř kompletní evropské pole v čele s bývalými továrními piloty Paddonem a Ostbergem.

Martin Vlček v nabité konkurenci vyrazil čelit náročným rychlostním zkouškám, které byly okořeněny úmorným počasím se startovním číslem 22. I přes svoji tradiční, divácky velice oblíbenou jízdu bokem zajížděl pravidelně časy v nejrychlejší dvacítce absolutního pořadí. Konzistentní tempo přineslo své ovoce a v průběhu nedělní etapy přišel posun na patnáctou pozici.

Osudnou se bohužel stala závěrečná rychlostní zkouška tzv. Power stage. Při průjezdu kamenolomem vznikl pomalý defekt levého předního kola, který se projevil v první pravotočivé zatáčce cca o 500 metrů později. Auto nezatočilo, následoval výlet mimo trať a bohužel předčasný konec soutěže. Martinovi Vlčkovi v tu chvíli chybělo do cíle soutěže pouhých šest a půl kilometru a pohyboval se na průběžném třináctém místě v bodování ERC.

KOWAX Racing opět na CNN Prima NEWS

Tomáš Hauptvogel s Matějem Rychlým byli 25.července opět hosty pořadu Nový den na kanálu CNN Prima News. Rozpovídali se tentokrát o právě odjeté 42. SILMET Rally Příbram.