Stříbro na Rally Vyškov

Letošní ročník Rallysprint série pokračoval o tomto víkendu na tradičních rychlostních zkouškách v netradičním květnovém termínu Rally Vyškov. Se svým pestrým wrcéčkem Vlčák s Jindřiškou předvedli jízdu, která jim je vlastní. Jejich rychlost, svižnost a bezchybné kilometry jim přinesly druhé absolutní místo! Gratulujeme!

VIDEO: Sestřih Rally Šumava Klatovy 2016

První závod Mistrovství ČR za námi

Nová soutěžní sezóna Mistrovství České republiky konečně začala. O uplynulém víkendu se uskutečnila na jihozápadě Čech Rallye Šumava Klatovy. Na necelou osmdesátku soutěžících čekalo 12 erzet v délce 150km a několik skákacích horizontů. Vlčák s Jindřiškou si "skočili" pro krásné 11. absolutní místo.

 

Kdo si hraje, nezlobí!

Děkujeme našemu skvělému fanouškovi za úžasné papírové modely našich krasavic - SUBARU WRC a ŠKODA FABIA S2000

VIDEO: Sestřih Valašské rally 2016

Třetí příčka na Valašce

Třetí jsme odstartovali, třetí také skončili. Skvěle odvedená práce Jindřišky a Vlčáka dovezla jejich pestrou závodničku do cíle jako třetí. Z domácího závodu si odnesli úžasné zážitky a obrovské zkušenosti, které zúročí v následující rally.

Test na kopřivnickém polygonu

V letech 1997-99 to bývala velká atrakce Barum rally. Rychlostní zkouška na tatrováckém polygonu v Kopřivnici lákala desetitisíce diváků. Po dlouhých sedmnácti letech se tento test, i když v odlišné podobě, vrací na vrcholnou scénu. Do svého harmonogramu ji zařadili pořadatelé Valašské rally, která v sobotu zahájí domácí motoristickou sezonu.

„Věřím, že se to setká s úspěchem. Rádi bychom areál využívali dlouhodobě,“ poznamenal předseda organizačního výboru Rocksteel Valašské rally Jaromír Tomaštík.

Hlavním důvodem, proč se závodní kolona vrací do Kopřivnice, přitom není nová zkouška. Pořadatelé totiž hledali vhodný prostor na servisní areál. Dosud využívaná místa ve Valašském Meziříčí nejsou dostatečně velká. A od přesunu servisního zázemí byl už jen kousek k obnovení oblíbeného testu.

„Divácky to určitě bude atraktivní,“ nepochybuje Tomaštík. „Budou tam ale platit přísná pravidla. Přístupná budou pouze čtyři divácká místa. Lidé se nebudou moci pohybovat libovolně po areálu.“ Pamětníci se ovšem návratu původního testu nedočkají. Tehdejší zkouška byla okruhová, což letos nepřipadá v úvahu. Soutěž je součástí tzv. Rallysprint série, která okruhové testy nepovoluje.

„Kvůli tomu jsme museli vybudovat několik set metrů nové silnice, aby úseky na sebe navazovaly,“ poznamenal Tomaštík. „Erzeta“ měří lehce přes sedm kilometrů a pojede se dvakrát. Sami závodníci se na ni těší a zároveň tuší, že rozhodne, i když je z celého harmonogramu nejkratší.

„Okruh je krásný. Vede po pěkném asfaltu, je hodně technický a plný obtížných zatáček,“ popsal zlínský pilot Egon Smékal, který loni Valašku ve své kategorii vyhrál.

„Chvílemi budeme mít zamotané ruce,“ přidala se Pavlína Tydlačková, jedna ze tří ženských účastnic za volantem. Kromě kopřivnického polygonu nabízí Valaška ještě jeden návrat. Po letech se znovu pojede oblíbený úsek kolem přehrady Bystřička. „Podařilo se nám dohodnout s obcemi i vedením chráněné krajinné oblasti,“ libuje si Tomaštík.


Valašská rally je stejně jako v loňském roce součástí Rallysprint série. To znamená, že do celoročního šampionátu můžou bodovat pouze vozy s jednou poháněnou nápravou. Na startu i tak budou silné modely. O absolutní prvenství by měli usilovat hlavně první 4 jezdci ze startovní listiny – Roman Odložilík ve Fordu Fiesta R5, Jan Černý, Nor Petter Kristiansen ve Škodě Fabii S2000 a Martin Vlček ve Škodě Fabii WRC.

Pořadatelé celkem evidují 107 posádek z pěti zemí. První vůz se na trať vydá v sobotu před devátou z Kopřivnice, cíl je těsně před sedmnáctou hodinou ve Valašském Meziříčí.

NAKRESLI RALY

U příležitosti konání 35. ročníku Valašské rally 2016 byla pořadateli vyhlášena výtvarná soutěž "Nakresli Rally". Zúčastnily se také děti ze ZŠ Žerotínova Valašské Meziříčí, jejíchž práce vyhrály krásné kolektivní místo. K předávání cen v Zámku Kinských se zapojili vedle pořadatele i Jindřiška s Martinem.

Hlásíme hotovo!

Očekávaný plášť "wrcéčkové" královny je na světě! Poprvé do ní zasedne Vlčák s Jindřiškou na Valašské Rally, která otevírá novou sezónu Rallysprint Série 2016! Držíme palce!!!

Valašská Rally 2016 s číslem 3

Již příští víkend otevře 35. Rocksteel Valašská Rally 2016 novou sezónu Rallysprint Série. Pro naše odpočinuté sportovce čeká trať v délce 239km, která obsahuje osm obtížných rychlostních zkoušek dlouhé přes 70km. Pořadatel nám pro letošek přidělil číslo štěstěny - 3, které nám v roce 2013 přineslo absolutní vítězství. Těšíme se a děkujeme všem fanouškům za podporu.